Skip to main content

Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα ο Φρανσίσκο Ζεράλδες (video)

Ο 24χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί στους «κιτρινόμαυρους» με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Την απόκτηση του Φρανσίσκο Ζεράλδες ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο 24χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί στην «Ένωση» με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρανθίσκο Ζεράλδες με τη μορφή δανεισμού από την Sporting CP. Ο 24ετών μεσοεπιθετικός θα αγωνίζεται στην ομάδα μας με τον αριθμό 12.

Ο Φρανθίσκο Ολιβέιρα Ζεράλδες γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 18 Απριλίου 1995. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Παράλληλα, υπήρξε διεθνής με τις μικρές Eθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.

Την τελευταία τριετία έχει αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ κατά σειρά στις Ρίο Άβε, Μορεϊρένσε και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Τσίκο, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

Στις πρώτες του δηλώσεις, το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της αθηναϊκής ομάδας αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου, τους προγονικούς αγώνες και τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ζεράλδες:

«Ήρθα στην ομάδα ειδικά για τον κύριο Καρντόσο γιατί έχω δουλέψει μαζί του στην Ρίο Άβε. Οι οπαδοί δεν τον γνωρίζουν ακόμη, αλλά εγώ μπορώ να πω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και ο τρόπος παιχνιδιού του θα τους κάνει να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο.

Για την ΑΕΚ έχω διαβάσει ότι ιδρύθηκε από ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι άνθρωποι που έχουν παλέψει απέναντι στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες και για αυτό το λόγο οι οπαδοί δείχνουν τόσο μεγάλο πάθος για την ομάδα. Αυτό μου αρέσει γιατί και εγώ είμαι μαχητής ως ποδοσφαιριστής οπότε θα ταιριάξω με τους οπαδούς μας.

Είμαι εδώ για να πετύχω τους στόχους μου με την νέα μου ομάδα. Έχω το πλεονέκτημα ότι γνωρίζω τα «θέλω» του προπονητή και αυτό θα με βοηθήσει να παίξω ακόμη καλύτερα. Για το μέλλον θα υπάρξει χρόνος για να τα συζητήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, ούτε το να μείνω στην ομάδα περισσότερο από αυτόν τον χρόνο. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα παίξω εδώ, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω στο τώρα και στη φετινή χρονιά».