Skip to main content

Πελέ: Πολύ καλύτερος ο Μαραντόνα από τον Λιονέλ Μέσι

Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νεϊμάρ για όλα τα πράγματα που κάνει πέρα από το ποδόσφαιρο, είπε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος βετεράνος του ποδοσφαίρου

Ο Πελέ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο είπε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πολύ καλύτερος από τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι, ενώ επέκρινε τον Νεϊμάρ.

«Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νεϊμάρ για όλα τα πράγματα που κάνει πέρα από το ποδόσφαιρο. Μίλησα με αυτόν, του είπα για το ποδόσφαιρο. Ήταν άτυχος επειδή η ομάδα δεν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Πελέ.

«Βρέθηκα μαζί του δύο φορές στην Ευρώπη, μιλήσαμε και του εξήγησα ότι σε αυτόν ο θεός του ποδοσφαίρου του έδωσε το δώρο, αλλά αυτό που κάνει είναι περίπλοκο», πρόσθεσε.

O «βασιλιάς» θεωρεί ωστόσο ότι ο Νεϊμάρ είναι «περισσότερος παίκτης» από τον Κιλιάν Μπαπέ, τον συμπαίκτη του στην Παρί ΣΖ, ο οποίος κέρδισε φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία με τη Γαλλία.

«Νομίζω ότι ο Νεϊμάρ είναι περισσότερο παίκτης από αυτόν, αλλά στην Ευρώπη ο καθένας μιλάει περισσότερο για το Μπαπέ», είπε.

Στη συνέντευξή του ο Πέλε είπε ότι με τον Μαραντόνα έχει μια «τέλεια» σχέση μετά από κάποιες παρεξηγήσεις που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια.

«Για μένα, ο Μαραντόνα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Αν με ρωτήσετε, ήταν καλύτερος από ό, τι ο Μέσι; Ήταν πολύ καλύτερος. Υπάρχουν, επίσης, Μπεκενμπάουερ, Κρόιφ. Επίσης εξαιρετικοί παίκτες», τόνισε.

Ο 78χρονος Πελέ σχολίασε επίσης την κατάσταση της υγείας του και δήλωσε ότι είναι «100% καλά» αφού υπεβλήθη σε τρεις επεμβάσεις τα τελευταία χρόνια.

«Δεν νιώθω περισσότερο πόνο, αλλά νιώθω αδύναμος. Είχα ωραία πόδια και κοίτα πώς είναι τώρα», τόνισε χαριτολογώντας ο Πελέ, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σουηδία το 1958, η Χιλή το 1962 και το Μεξικό το 1970.