Skip to main content

Πέλκας: Είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε όλοι μαζί (video)

«Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για απογοήτευση, ούτε για πανηγυρισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον του Παναιτωλικό στην Τούμπα μίλησε στην κάμερα της Nova (δείτε εδώ), ο Δημήτρης Πέλκας υπογραμμίζοντας πως η ομάδα θα επανέλθει στις επιτυχίες κοιτάζοντας με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο αρχηγός του «Δικεφάλου»:

Για την κατάσταση του: «Είμαι στεναχωρημένος για το κακό αποτέλεσμα στην Ουγγαρία και σκέφτομαι την νίκη της Κυριακής».

Για τις προσπάθειες που έκαναν από τον πάγκο για να βοηθήσουν τους συμπαίκτες του: «Κάναμε ότι μπορούσαμε, φωνάζαμε, δίναμε μπάλες, θέλαμε να τους σπρώξουμε στο γκολ, το οποίο δυστυχώς δεν ήρθε».

Για την ξεκούραση που πήρε από τον προπονητή: «Ο κόουτς μου έδωσε κάποιες ανάσες, για να φρεσκαριστώ κυρίως πνευματικά. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, είμαστε μία ομάδα. Δεν πρέπει όταν έρχεται ένα αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό, να μην στοχοποιούμε έναν μόνο παίκτη. Είμαστε όλοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα και έτσι συνεχίζουμε».

Για το κλίμα μετά την ήττα: «Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν περίοδοι που δεν πηγαίνουν καλά. Όλοι κάνουν αυτοκριτική. Πρέπει να μαθαίνεις από κάθε παιχνίδι, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις και να αξιοποιείς τα λάθη σου. Όλοι προβληματιζόμαστε. Κόντρα στον Ατρόμητο με μία φάση δεχθήκαμε ένα γκολ και δεν πήραμε τη νίκη. Δεν πρέπει να τρελαινόμαστε. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή αρχικά, και στην Ευρώπη έχουμε δύο παιχνίδια να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν έχουν πάρει το μήνυμα από τον προπονητή: «Ο κόουτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, ούτε να φορτώνουμε σε κάποιους ευθύνες. Είναι φυσιολογικό να χάσεις ένα παιχνίδι και η ομάδα να κάνει κάποια κοιλιά. Πρέπει απλά να γίνεται όσο πιο ανώδυνα. Κοιτάμε με αισιοδοξία τη συνέχεια».

Για το πόσο δύσκολο είναι να επανέρχεσαι μετά από μία ήττα: «Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Πρέπει να αντιδράς και να επανέρχεσαι άμεσα. Δεν υπάρχει χρόνος ποτέ ούτε για απογοήτευση, ούτε για πανηγυρισμούς».

Για τις απουσίες που έχει ο ΠΑΟΚ: «Και ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα, καθώς κάνουμε πολύ παιχνίδι από τα άκρα. Έχουμε παίκτες όμως που μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο Κίτσιου που έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και να βρει τη θέση του στην ομάδα».

Για τον Παναιτωλικό: «Αύριο θα αναλύσουμε τον αντίπαλο. Θεωρώ όμως ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς».

Για το στυλ παιχνιδιού των αντιπάλων που κλείνονται κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Όλες οι ομάδες μας παίζουν κλειστά και ψάχνουν την κόντρα. Πρέπει να βρούμε λύσεις να διασπάσουμε τις κλειστές άμυνες και να παίρνουμε τα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που παίζουν κλειστά».