Skip to main content

Πέλκας: Να έχουμε και φέτος το μαχαίρι στα δόντια (video)

«Η μεγάλη ομάδα προχωρά για να κατακτήσει και άλλα τρόπαια. Αυτό θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ.

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο αναφέρθηκε μιλώντας στο «PAOK TV», ο Δημήτρης Πέλκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής άσος του «Δικεφάλου»:

Αρχικά αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνουν με τον νέο προπονητή: «Προσπαθούμε να τον διευκολύνουμε ώστε να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο, αλλά πολλές φορές το απόλο είναι και το πιο δύσκολο. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση ώστε να τον βοηθήσουμε αλλά και να βοηθηθούμε με στόχο να αφομοιώσουμε όλα όσα μας ζητά να κάνουμε στο παιχνίδι μας».

Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα της ομάδας και στις καθημερινές μάχες στην προπόνηση: «Εχουμε φτιάξει ένα δυνατό γκρουπ παικτών και πρέπει να βάλουμε και σε αυτούς τα νέα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Εμείς μπορεί να πήραμε πέρσι το νταμπλ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως φτάσαμε κάπου.

Η μεγάλη ομάδα προχωρά για να κατακτήσει και άλλα τρόπαια. Αυτό θέλουμε. Να μπούμε στους ομίλους και να να κατακτήσουμε και φέτος τους τίτλους».

Για το δικό του ρόλο στην ομάδα είπε: «Είμαι από τους παλιούς στην ομάδα και φυσικά υπάρχουν και πιο έμπειροι από μένα. Ολοι ξέρουμε τι σημαίνει ΠΑΟΚ και θέλουμε να το δώσουμε και στα άλλα παιδιά να το καταλάβουν. Ολοι μαζί να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ ξανά στις επιτυχίες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την ίδια δίψα με την έναρξη της σεζόν από τη στιγμή που πέρσι κατέκτησε το νταμπλ: «Τώρα είναι το δύσκολο κομμάτι. Δεν είναι το δύσκολο να φτάσεις ψηλά αλλά να παραμείνεις εκεί και να πας ακόμη πιο μπροστά. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις περσινές επιτυχίες. Είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν. Να έχουμε και φέτος το μαχαίρι στα δόντια».

Για το ότι φέτος ο τίτλος κρίνεται στα πλέι οφ: «Στα μεγάλα πρωταθλήματα αυτά δεν το βλέπεις. Στην Ελλάδα δεν έχει πολλές ομάδες που να κάνουν πρωταθλητισμό. Σαφώς και δεν μου αρέσουν τα πλέι οφ αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε και να πάρουμε διαφορά και να είμαστε και καλά στην διαδικασία του μίνι Πρωταθλήματος».

Για το αν θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τους αγώνες του CHL: «Δεν είναι υπέρ μας ο χρόνος. Ηρθε νέος τεχνικός και προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του. Αλλά οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα στις προπονήσεις ώστε να μάθουμε ότι ζητά. Το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό της σεζόν γιατί πρέπει να το κερδίσουμε. Πρέπει να μπούμε στους ομίλους, επομένως χρειάζεται να δίνουμε τα πάντα κάθε μέρα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε και στη νοοτροπία πλέον: «Το θέμα είναι να εμπεδώσουμε ότι ζητά ο νέος τεχνικός. Ζητά επιθετικό ποδόσφαιρο, που αρέσει στην Ευρώπη. Δεν έχουμε χρόνο να το δουλέψουμε και επομένως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να το αφομοιώσουμε».

Για τον αντίπαλο που θα ήθελε στον δρόμο του CHL: «Δεν θέλω να επιλέξω κάποιον, ίσως καλό θα ήταν να μην έχουμε μπροστά μας τον Άγιαξ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε μπροστά μας την Ντίναμο Ζάγκρεμπ».

Για τους δικούς του στόχους: «Πέρσι μπορεί να έκλεισε καλά η χρονιά, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα ώστε να μπούμε στους ομίλους και να πάρουμε τους τίτλους».

Για το αυριανό φιλικό με την Τσβόλε: «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε σχόλια. Αλλά ξέρω ότι υπάρχει διάθεση και θα το δείτε και σε αυτό το ματς. Όλα τα παιδιά θέλουν να παίζουν και αυτό είναι σημαντικό. Όπως το να συνεχίσουμε να είμαστε οικογένεια».