Skip to main content

Πέλλα: Ανάπλαση της εισόδου Κρύας Βρύσης προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκεκριμένα από τους Ιδίους Πόρους.

Τη σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση εισόδου Κρύας Βρύσης (οδός Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση)» υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 120.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, από τους Ιδίους Πόρους.

«Δημιουργούμε τις συνθήκες για ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των διερχόμενων οδηγών, προστατεύοντας, παράλληλα, τις υφιστάμενες υποδομές. Με τους πόρους που διαθέτουμε σε αναπλάσεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βελτιώνουμε υποδομές της καθημερινότητας που είναι απαραίτητες για τις οικονομικές δραστηριότητες των πολιτών» δήλωσε η κ. Αθανασιάδου - Αηδονά.

Η παρούσα μελέτη αφορά εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της εισόδου της Κρύας Βρύσης, επί του δρόμου Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση και στην οδό Καζαντζίδη. Πρόκειται να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο και αντικατάσταση της περίφραξης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Για την προστασία του δρόμου που παρουσιάζει καθιζήσεις στην οδό Καζαντζίδη (περιφερειακή οδός) και επί της περιφερειακής τάφρου, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης συρματοκιβωτίων. Επιπλέον, θα γίνει δεντροφύτευση με καλλωπιστικά δέντρα και εργασίες επιδιόρθωσης υφιστάμενων πλακοστρώσεων (κρασπέδων, πεζοδρομίων κ.λπ.) σε διάφορα σημεία της περιοχής.