Skip to main content

Πέλλα: Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα για 1.5 μήνα

Οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες της λίμνης Βεγορίτιδας και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους

Την απαγόρευση αλιείας των ιχθύων στη λίμνη Βεγορίτιδα, εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας Πέλλας κατά το χρονικό διάστημα από 25η Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 έως και 7η Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00 ανακοίνωσε ο αντιπεριφειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής.

Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Πέλλας.

Κατά παρέκκλιση της παρούσας, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια υπηρεσία, ερευνητικά ιδρύματα ή πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου τμήματος της ΠΕ Πέλλας, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα και τα Δασαρχεία της περιοχής.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.Δ 420/70, (ΦΕΚ 27 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.