Skip to main content

Πέλλα: Εννιαμελής συμμορία εισήγαγε λαθραία τσιγάρα από τα Σκόπια

Συνελήφθησαν πέντε άτομα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία

Στη σύλληψη πέντε-μελών συμμορίας για λαθρεμπορία τσιγάρων προχώρησαν χθες το πρωί σε ορεινό χωριό του δήμου Αριδαίας, στην Πέλλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, με τησυνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις άνδρες 38, 34 και 61 ετών, όλοι Έλληνες, καθώς και μια 35χρονη Αλβανίδα και μια 59χρονη Ελληνίδα, μέλη της συμμορίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων που συλλέχθηκαν για την υπόθεση προέκυψε ότι, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2019 με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την αποφυγή καταβολής ανάλογου νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους συλληφθέντες, δρώντας ως αρχηγικό στέλεχος της ομάδας, οργάνωνε και καθοδηγούσε την εισαγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων και στη συνέχεια τη μεταπώληση τους σε περιοχές της Πέλλας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα συμπεριλαμβάνονται για τα ίδια αδικήματα ακόμα τέσσερα άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.