Skip to main content

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε κινηματογραφική διάρρηξη κοσμηματοπωλείου

Οι δράστες κατέβασαν το μεταλλικό ρολό του καταστήματος τραβώντας το με σχοινιά δεμένα σε ΙΧ που είχαν κλέψει για αυτόν τον σκοπό.

Μια τετραμελής συμμορία Ελλήνων διέπραξε όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του ΤΑ Πέλλας την κινηματογραφικού τύπου διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της Κρύας Βρύσης τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις δράστες 41, 36, 30 και 24 ετών με ΙΧ το οποίο είχαν κλεψει από περιοχή της Θεσσαλονίκης αποκόλλησαν το μεταλλικό πλέγμα του καταστήματος τραβώντας το με σχοινιά που είχαν δέσει στο όχημα.

Στη συνέχεια έσπασαν τη γυάλινη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και μία συσκευή καταγραφής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας το ίδιο όχημα, αφαίρεσαν από χώρο στάθμευσης καταστήματος σε άλλη περιοχή της Πέλλας, την τσάντα 41χρονης ημεδαπής με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Το παραπάνω όχημα είχαν αφαιρέσει τον περασμένο Οκτώβριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελικά εντοπίσθηκε από αστυνομικούς κρυμμένο, σε χώρο μη ενεργού επιχείρησης, σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν σχοινιά ρυμούλκησης που χρησιμοποιήθηκαν στην διάρρηξη του καταστήματος και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου. Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών.