Skip to main content

Από ισχαιμικό επεισόδιο, όχι από θρόμβωση ο θάνατος της 68χρονης μετά το εμβόλιο

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι η 68χρονη πέθανε έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων.

Δεν πέθανε εξαιτίας κάποιας θρόμβωσης αλλά λόγω ισχαιμικού επεισοδίου η 68χρονη γυναίκα από την Πέλλα που άφησε την τελευταία της πνοή λίγες μέρες μετά το εμβόλιο της Pfizer.

Αυτό αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr.

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε και σήμερα (11.05.2021) βγήκε το πόρισμα για το θάνατο της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, λίγο αφού έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Παρών κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης, ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια, ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε σχετικά Πέλλα: 68χρονη πέθανε μια μέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι η 68χρονη πέθανε έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων.

«Προς το παρόν η αρχική εκτίμηση και μάλιστα σε απόλυτη συμφωνία με την συνάδελφο που έκανε την νεκροψία-νεκροτομή είναι πως η 68χρονη έφυγε από ισχαιμία μυοκαρδίου, όμως θα διερευνηθεί περαιτέρω καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις για να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Όσο για το αν η ισχαιμία μυοκαρδίου είναι παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα μελετάται η διαδικασία της τέταρτης φάσης που βρίσκονται τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα.

Κάθε επιπλοκή δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις και οι ιστολογικές-τοξικολογικές. Οι ιστολογικές θα δώσουν όλες τις απαντήσεις», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων.