Skip to main content

Πέλλα: Καμπάνια απαγόρευσης καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Δράσεις για τη διακοπή του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ξεκινά από αύριο ο δήμος Πέλλας. Η αρχή γίνεται από τα Γιαννιτσά.

Προσπάθεια για σταματήσει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους, ξεκινά αύριο ο Δήμος Πέλλας. Αύριο και την Κυριακή από 10.00 πμ έως 13.00 μμ γίνεται η πρώτη δράση στο πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Αισιόδοξος για την επιτυχία της δράσης δηλώνει ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος. «Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών μας θα δεχθεί με ικανοποίηση την πρωτοβουλία αυτή. Άλλωστε το να μην καπνίζουμε στους κλειστούς χώρους δεν είναι μόνο θέμα συμμόρφωσης στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά είναι κυρίως θέμα πολιτισμού και σεβασμού απέναντι σε όλους όσοι δεν καπνίζουν».

Στήριξη της πρωτοβουλίας από τους επαγγελματίες και τους δημότες ζήτησε ο κ. Στάμκος με το να μην επιτρέπουν το κάπνισμα σε κανένα κλειστό χώρο. Σκοπός του δήμου Πέλλας είναι μέσα από μία σειρά δράσεων να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες για τη ζωή σε καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό. Εν συνεχεία, τα πράγματα προβλέπονται πιο αυστηρά με όσους δε συμμορφώνονται να έρχονται αντιμετωποι με πρόστιμα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πέλλας: «Σε δεύτερο χρόνο και για όσους δεν δείξουν διάθεση συνεννόησης θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και συνέπειες όπως επιβάλλει ο ισχύων νόμος χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις».