Skip to main content

Πέλλα: Κρούσματα εξαπάτησης αγροτών από δήθεν υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι επιτήδειοι, υποδύονται υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητούν τηλεφωνικά ή μέσω email, προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ανυποψίαστους αγρότες βάζουν στο στόχαστρο επιτήδειοι στην περιοχή της Πέλλας, που όπως διαπιστώθηκε υποδύονται υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητούν τηλεφωνικά ή μέσω email, προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, η περιφερειακή ενότητα Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες, ότι οι πληρωμές από ενισχύσεις των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), όπως Νέοι Αγρότες Υπομέτρου 6.1 , 1η & 3η  πρόσκληση, Σχέδια Βελτίωσης Υπομέτρο 4.1 και Αγρότες του Υπομέτρου 6.3, Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη κατατεθεί με την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής  στην υπηρεσία.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας(ΔΑΟΚ) «δεν θα ζητήσει ποτέ προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (pin, κωδικός IBAN), καθώς δεν είναι απαραίτητοι,  κατά την διαδικασία πληρωμής».

Η Π.Ε. Πέλλας ζητά από τους αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τυχόν, μηνύματα (sms), μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  ή τηλέφωνα που ζητούν προσωπικά στοιχειά.