Skip to main content

Πέλλα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε χωριό - Στα δέκα συνολικά

Ένας 39χρονος κάτοικος της Όρμας του Δήμου Αλμωπίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Είχε επισκεφθεί νοσκομείο της Θεσσαλονίκης.

Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Σύμφωνα με το karatzova.com, πρόκειται για 39χρονο κάτοικο της Όρμας του Δήμου Αλμωπίας, ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και είχε επισκεφθεί πρόσφατα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τα κρούσματα συνολικά στον νομό ανέρχονται σε δέκα, εκ των οποίων τα επτά στην περιοχή της Φούστανης, το ένα στο Μαυροβούνι, ένα στην Όρμα, ενώ ένα ακόμη έχει διαπιστωθεί στον Άγιο Γεώργιο.

Από τα παραπάνω, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, η 78χρονη από τη Φούστανη και ο 66χρονος από το Μαυροβούνι.

Έκκληση του προέδρου Όρμας στους κατοίκους της Κοινότητας

"Δυστυχώς τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα και όλοι θα μάθατε πως μας χτύπησε και εμάς την πόρτα ο κορωνοϊός...

Πρώτον να ευχηθούμε όλοι περαστικά σε αυτόν και στην οικογένειά του. Δεύτερον συνιστάται απόλυτη ψυχραιμία μέχρι να γίνει ιχνηλάτηση με οποιους έχουν έρθει σε επαφή και αν και θα ήταν πάρα πολύ κακό να στοχοποιηθουν με την κακή έννοια γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα. Χωρίς τώρα να ήθελα να θίξω εννοείται κανέναν ακόμα και να μην υπάρξει τελικά κανένας κίνδυνος σας παρακαλώ πολύ όλους αυτές τουλάχιστον τις μέρες να μη πηγαίνουμε ΠΟΥΘΕΝΑ χωρίς λόγο και όχι συναντήσεις με άλλους χωρίς λόγο όσο κιόλας μας το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά όσο τα ακούσατε.

Από αύριο θα είναι περισσότερο ξεκάθαρα τα πράγματα και για την υγεία του που είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή και τον μέλλον όλων μας. Πειθαρχία, προσοχή, αντίληψη της τραγικής κατάστασης και εννοείτε ατομική υγιεινή. Ας ελπίσουμε να λήξει όλο αυτό χωρίς αλλά προβλήματα. Ξανά υπενθυμίζω να κόψουμε της ΑΣΚΟΠΕΣ επαφές.

Κάνουμε υπομονή και προσέχουμε για να έχουμε γιατί μη ξεχνάμε πως είμαστε ένα χωριό γερόντων και όλοι έχουμε παππούδες γιαγιάδες ή άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τους θέλουμε όλοι δίπλα μας και του χρόνου. Προσοχή για να μην έρθουν τα χειροτερα Υπομονή, αισιοδοξία και προπάντων ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά."

(Με εκτίμηση ο πρόεδρος Τ.Δ. ΟΡΜΑΣ)
 Σάκης Σταύρου Πρόεδρος του χωριού