Skip to main content

Πέλλα: Παρουσιάστηκε η διαδρομή του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος-Η βράβευση του δημάρχου

Τιμήθηκε ο δήμαρχος Πέλλας για την πολύχρονη προσφορά του δήμου στην οργάνωση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Β. Ελλάδας.

Την ιστορική και αγωνιστική διαδρομή του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» παρουσίασε στην Πέλλα η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, επ' ευκαιρία του επερχόμενου 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκε από την Ο.Ε. ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, για την πολύχρονη και καθοριστική προσφορά του δήμου στην οργάνωση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Βόρειας Ελλάδας.

Δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα που φιλοξενούνται σε αυτό. Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας, στο Αμφιθέατρο του οποίου η ΟΕ, εκπροσωπούμενη από τη Διευθύντρια Επικοινωνίας της διοργάνωσης, Κατερίνα Σεφερλή, τίμησε τον κ. Στάμκο για τη συνεργασία και την προσφορά του Δήμου Πέλλας στην οργάνωση, ανάδειξη και ανάπτυξη του «Μαραθωνίου της Ιστορίας».

Γρηγόρης Στάμκος: «Αναδεικνύουμε τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

«Παραλαμβάνω αυτό το βραβείο ως εκπρόσωπος του ιστορικού δήμου Πέλλας και για λογαριασμό των συνεργατών μου και των εργαζομένων στον δήμο, για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Εκτός από κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αναδεικνύει την ιστορικότητα αυτού του τόπου, της γενέτειρας του μεγάλου στρατηλάτη. Είμαστε πάντα δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, και πρόσθεσε:

«Καλέσαμε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να γνωρίσουν τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του μεγάλου οραματιστή, του οποίου τα μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Την Κυριακή 10 Απριλίου, θα έχω τη χαρά να δώσω για 12η φορά στη διάρκεια της θητείας μου την εκκίνηση στον ιστορικό Μαραθώνιο Πέλλα - Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος μας συμμετέχει κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, για τον οποίο εύχομαι να έχει διαρκή ανοδική πορεία».

«Τρέχουμε τον Alexander the Great Virtual Marathon από κάθε γωνιά του πλανήτη»

Κατά την παρουσίαση της αγωνιστικής και ιστορικής διαδρομής του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τον Alexander the Great Virtual Marathon, ο οποίος δημιουργήθηκε με αφορμή τα 65α γενέθλια του διοργανωτή συλλόγου, ΜΕΑΣ Τρίτων. Πλέον, δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μία εφαρμογή για κινητές συσκευές και την ιστοσελίδα alexanderthegreatvirtual.com να «τρέξουν» τη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη και να γνωρίσουν όλα τα αξιοθέατα και τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος που αυτή περιλαμβάνει.