Skip to main content

Μεγάλη φωτιά σε δάσος στην Πέλλα -Επιχείρηση με 79 πυροσβέστες και εναέρια μέσα (φωτο+vid)

Η φωτιά κατακαίει από τις 2 το μεσημέρι έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια βόρεια του λατομείου Καλής, στη δημοτική ενότητα Μενηίδος.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον δήμο Σκύδρας, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 79 πυροσβέστες με είκοσι υδροφόρα οχήματα, πέντε πεζοπόρα τμήματα, ένα της ΕΜΟΔΕ και ένα της ΕΜΑΚ, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν από αέρος πέντε καναντέρ και δύο ελικόπτερα, τα οποία εφόσον χρειαστεί θα ενεργήσουν και αύριο το πρωί.



Η φωτιά κατακαίει από τις 2 το μεσημέρι έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια βόρεια του λατομείου Καλής, στη δημοτική ενότητα Μενηίδος.

Σημειώνεται πως το σημείο στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή όμως είναι δυσπρόσιτη και δυσκολεύει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης ο αέρας που πνέει στην περιοχή δυσκολεύει την πυρόσβεση.

Διαβάστε ακόμη: Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην Πέλλα

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής ο οποίος σημείωσε ότι «δυστυχώς έχουμε φωτιά στην ορεινή περιοχή του Ανύδρου. Η Πυροσβεστική επιχειρεί καθώς και γκρέιντερ της ΠΕ Πέλλας. Γίνονται ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Το μέτωπο είναι μεγάλο και ο αέρας δυσκολεύει την πυρόσβεση».

Πρώτη ενημέρωση: 16:59