Skip to main content

Πέλλα: Έκλεψαν 14.000 ευρώ από το ΓΕΛ Σκύδρας που προορίζονταν για εκδρομές μαθητών- Μαζεύει χρήματα ο Σύλλογος Γονέων

Τα χρήματα ήταν στο γραφείο του διευθυντή και οι δράστες γνώριζαν πού ήταν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαρτίου καθώς άγνωστοι παραβίασαν το γραφείο του διευθυντή και έκλεψαν 14.000 ευρώ, χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για τις εκδρομές των παιδιών της Α' και της Β' Λυκείου.

Συγκεκριμένα, όταν ο διευθυντής του σχολείου πήγε στο γραφείο του το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου  συνειδητοποίησε πως κάποιοι είχαν παραβιάσει τα κάγκελα -που μάλιστα λόγω ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου στηρίζονταν σε φελιζόλ- έσπασαν το τζάμι και μπήκαν μέσα.

Οι δράστες εντόπισαν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν κρυμμένο στον χώρο και πήραν τα χρήματα που θα δινόταν ως εξόφληση για την εκδρομή της Β' Λυκείου -που είναι προγραμματισμένη για 15 Μαρτίου για την Κέρκυρα- αλλά και μεγάλο ποσό για την εκδρομή της Α' Λυκείου -που αναμένεται να γίνει στις 19 Μαρτίου στην Κομοτηνή. Άμεσα στο σημείο έφθασαν οι αρχές και σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Συνολικά 140 παιδιά θα πήγαιναν εκδρομή και από τις δύο τάξεις.

Η σχολική κοινότητα, πέραν της απογοήτευσης, είναι παγωμένη καθώς οι υποψίες δείχνουν άτομα που γνώριζαν αρχικά το πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και ενδεχομένως και το κλειδί, αλλά και το γεγονός πως την επομένη μέρα -την περασμένη Παρασκευή- αναμενόταν να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό στο πρακτορείο.

Μαζεύει χρήματα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό άμεση ήταν η ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τον τραπεζικό λογαριασμό όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα για να μην χαθεί η εκδρομή των παιδιών.

Μιλώντας στη Voria.gr μητέρα και μέλος του Συλλόγου λέει πως η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη απογοήτευση στους μαθητές καθώς έγινε μισό μήνα πριν την εκδρομή, αλλά και ανησυχία καθώς δεν ξέρουν ποιος ευθύνεται. «Αποφασίσαμε ως Σύλλογος να προβούμε σε αυτή τη πράξη αλλά και να κάνουμε διάφορες δράσεις για να προλάβουμε την απογοήτευση των παιδιών μας. Αν και ο χρόνος που απομένει είναι λίγος είμαστε πραγματικά κάθε μέρα στους δρόμους και ενημερώνουμε πόρτα πόρτα τους κατοίκους. Ήρθαμε σε επαφή και με επαγγελματίες της περιοχής, θα συναντηθούμε και με τον δήμο για να συζητήσουμε για το περιστατικό και να δούμε τι έχει να μας προτείνει», λέει η ίδια.

Πάντως, η ανταπόκριση του κόσμου είναι σχετικά μεγάλη. «Είδαμε να βάζουν χρήματα ακόμα και άτομα που κατάγονται από τη Σκύδρα αλλά διαμένουν στο εξωτερικό, ακόμα και φίλοι μας που βρίσκονται σε ταξίδια στο εξωτερικό. Αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο, αισιοδοξούμε να μαζέψουμε ένα ποσό και να μην απογοητεύσουμε τα παιδιά», λένε μέλη του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Επειδή οι εκδρομές πρέπει να κλείσουν μέχρι τουλάχιστον 10 Μαρτίου ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί το νωρίτερο που μπορούμε .

Τράπεζα Πειραιώς: GR13 0171 2280 0062 2804 0032 803
Δικαιούχος: Τουριστικές επιχειρήσεις ΑΦΟΙ Περπεριδη ΟΕ
Αιτιολογία: ΓΕΛ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΕΛ ΣΚΥΔΡΑΣ