Skip to main content

Πέλλα: Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε 12 παράτυπους μετανάστες

Ένας 34χρονος που μετέφερε παράτυπους μετανάτες εντοπίστηκε κοντά στην Αριδαία και σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο ακινητοποιήθηκε

Στη σύλληψη ενός 34χρονου Ιρανού για για διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου αλλοδαπών από μη νομοθετημένο μεθοριακό σημείο της χώρας προχώρησαν χθες τα ξημερώματα στην Πέλλα, αστυνομικοί Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε σε περιοχή κοντά στην Αριδαία ο παραπάνω αλλοδαπός να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο όχημα είχε επιβιβάσει συνολικά 12 αλλοδαπούς (οκτώ από το Ιράκ και 4 από τη Συρία), εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι, με σκοπό να τους μεταφέρει σε μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από τη χώρα.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.