Skip to main content

Πέλλα: Σύσκεψη για την πιστοποίηση ροδάκινου και άλλων προϊόντων

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για την αναγνώριση και την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας

Τα αναγνωρισμένα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη σύσκεψη που αφορούσε το ροδάκινο και άλλα αγροτικά προϊόντα συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε) κ. Κωνσταντίνος Aποστόλου, o Πρόεδρος κ. Νίκος Μηνάς και τα μέλη του Διοικητικού συμβούλιου του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Σ.Ε.Α.Σ) και τα στελέχη της ΔΑΟΚ Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφερόμενος στην υψηλή ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τόνισε το γεγονός ότι «σήμερα, τα προϊόντα αυτά δεν διαθέτουν καμία πιστοποίηση της προέλευσής τους και αυτό δυσχεραίνει όλες τις προσπάθειες που αφορούν τη διάθεσή τους ως προϊόντα ποιότητας, όσο και την προβολή τους». Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «η ποιοτική αναβάθμισή των αγροτικών προϊόντων της Π.Ε Πέλλας, η αναγνώριση και πιστοποίηση τους αλλά και η ενσωμάτωσή τους στην σύγχρονη ελληνική γαστρονομία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και θα στηριχθούν ποικιλοτρόπως από την Π.Ε. Πέλλας».

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στον τρόπο διάθεσης της κομπόστας στις διεθνείς αγορές επισημαίνοντας ότι η πιστοποιημένη – ποιοτική πρώτη ύλη αποτελεί το ζητούμενο για τις βιομηχανίες παραγωγής.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Σ κ. Μηνάς αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν θετικά σε αυτή την προσπάθεια και δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τα συμβούλια των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών ώστε να λάβουν τελικές αποφάσεις για τη στήριξή της.