Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
x

ΠΕΛΛΑ: «ΣΤΕΡΕΨΕ» Η ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σε αρκετές κατοικίες δευτέρου ορόφου.

Πολυήμερο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η πόλη της Κρύας Βρύσης μετά από βλάβη που προκλήθηκε σε μια από τις τρεις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης.

Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σε αρκετές κατοικίες δευτέρου ορόφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Πέλλας, το δίκτυο λειτουργεί ομαλά, χωρίς προβλήματα και η παροχή νερού ξεπερνά τα 5500 κυβικά νερού το 24ωρο, δηλαδή, περισσότερο από ένα ένα κυβικό νερού ανά κάτοικο ημερησίως, που είναι μια ποσότητα που υπερκαλύπτει τις φυσιολογικές ανάγκες των δημοτών ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού.

Η υδροδότηση όμως εξακολουθεί να γίνεται με προβλήματα και αυτό οφείλεται στην αλόγιστη χρήση του νερού, σε ανοιχτές βρύσες και στη λειτουργία πιεστικών που λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ των καταναλωτών.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους κατοίκους να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού και να αφήνουν τις βρύσες ελάχιστα ανοιχτές, προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη νερού και να υδροδοτηθεί κανονικά ολόκληρη η πόλη, καθώς αρκούν όπως επισημαίνεται, λίγες σταγόνες νερού ανά δευτερόλεπτο για να μην παγώσει μια βρύση.

Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα προς επίλυση, πολλοί καταναώτές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ