Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΠΕΛΩΝΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ SELF TEST - ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Έχουμε πει ότι τεστ θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Στην πορεία της διάθεσης των self test και της επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης τους και σε κλάδους της οικονομίας εκτός της εκπαίδευσης αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης, η ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν πολύ θετική ενώ σημείωσε ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι εννιά στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test  και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Για το Πάσχα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ