Skip to main content

Πελόζι: Ηθικός αυτουργός ο Τραμπ στις δολοφονίες στο Καπιτώλιο

Η πρόεδρος της Βουλής κατέκρινε επανειλημμένα τον ρόλο του Τραμπ στην υποκίνηση μιας βίαιης εξέγερσης στις 6 Ιανουαρίου που κόστισε τη ζωή 5 ανθρώπων

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, λέει ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να λειτουργεί βοηθητικά στη δολοφονία μετά από τις ταραχές στο Καπιτώλιο. «Οι λέξεις των Προέδρων είναι σημαντικές. Ζυγίζουν έναν τόνο», είπε κ. Πελόζι.

Σε συνέντευξή της στο MSNBC που προβλήθηκε την Τρίτη το βράδυ, η κ.Πελόζι κατέκρινε επανειλημμένα τον ρόλο του κ. Τραμπ στην υποκίνηση μιας βίαιης εξέγερσης στις 6 Ιανουαρίου που κόστισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού της αστυνομίας του Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Οι ταραχοποιοί χρησιμοποίησαν τα λόγια του για να έρθουν εδώ», είπε η Νάνσι Πελόζι. Η κ.Πελόζι πήγε ένα βήμα παραπέρα και είπε ότι εάν αποδειχθεί ότι ορισμένα μέλη του Κογκρέσου συνεργάζονται με μέλη της ομάδας που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο, αυτά - όπως και ο Τραμπ - θα ήταν ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

«Και το έγκλημα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν η δολοφονία», είπε η κ. Πελόζι. «Και αυτός ο πρόεδρος είναι βοηθός σε αυτό το έγκλημα επειδή υποκίνησε αυτή την εξέγερση που προκάλεσε αυτούς τους θανάτους και αυτή την καταστροφή».

Ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Εισαγγελέα της Περιφέρειας της Κολούμπια, Καρλ Ράσιν, έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν το ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Τραμπ στην ταραχή, καθώς κανένας δεν έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι ο πρόεδρος θα είναι βοηθητικός θανάτων κατά την προσπάθεια των ταραχών να εμποδίσει την πιστοποίηση της νίκης του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με τον υπαινιγμό της κ. Πελόζι ότι τα λόγια του Τραμπ οδήγησαν σε θάνατο στο Καπιτώλιο. Τα σχόλιά της αντιπροσωπεύουν την πιο σκληρή γλώσσα που έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει οι Δημοκρατικοί για τον ρόλο του Τραμπ στις ταραχές.