Skip to main content

Πελόζι: Λίγο το 1 τρισ. δολάρια για τις συνέπειες του κορωνοϊού

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έκρινε ανεπαρκές το σχέδιο για το πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Η Δημοκρατική, Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε χθες, ότι η οροφή του ενός τρισεκατομμυρίων δολαρίων που δηλώνουν ότι εξετάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι για το ύψος του νέου οικονομικού πακέτου βοήθειας, κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, δεν θα είναι αρκετό, για να γίνουν όσα χρειάζονται για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και για την υγεία των Αμερικανών.

«Θέλουμε να δούμε αυτό το νομοσχέδιο, όχι να έχουμε μόνο συζήτηση», δήλωσε η Πελόζι στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, αλλά και τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ.

Ο Σούμερ δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαν να μας δουν, είμαστε χαρούμενοι που περιέγραψαν συνοπτικά μερικές ευρείες έννοιες, αλλά δε βρίσκονται κοντά στην έναρξη διαπραγματεύσεων».