Skip to main content

Πέμπτη ημέρα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε όλη την ηπειρωτική χώρα - Έντονα φαινόμενα και στην Αττική - Δείτε τον χάρτη

Η αστάθεια που επικρατεί στη χώρα από τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ενταθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα, σε νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και με κουκίδες επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.