Skip to main content

Πενήντα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα προμηθευτεί ο Δ. Θεσσαλονίκης

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πενήντα ηλεκτροκίνητα οχήματα σχεδιάζει να προμηθευτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόκειται να υποβάλει πρόταση για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων (32 οχήματα) καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας (18 οχήματα).

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργο Δημαρέλο η προετοιμασία για συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεκίνησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από μήνες, όπου έγινε και καταγραφή των αναγκών.

«Εδώ και καιρό έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε την πρότασή μας. Το ποσό που θα λάβουμε είναι το υψηλότερο από άλλους δήμου. Είχαμε συναντήσεις με τα αρμόδια τμήματα για τις ανάγκες που υπάρχουν», υπογράμμισε ο κ. Δημαρέλος.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 550.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Καθαριότητας Λάζαρο Ζαχαριάδη, έχει γίνει καταγραφή του είδους των οχημάτων που είναι αναγκαία για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, προβλέπεται και η δημιουργία τριών σταθμών, ο ένας στο μηχανουργείο και οι άλλοι δύο στο δημαρχιακό μέγαρο, στο υπόγειο πάρκινγκ.  

Με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα πλέον δεν θα χρειάζεται η μετάβαση τους στο ιδιωτικό πρατήριο υγρών καυσίμων του δήμου, το οποίο βρίσκεται στην Πυλαία.

Την περασμένη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση στην πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων δήμου Θεσσαλονίκης».