Skip to main content

Πεντάγωνο: Υψηλές οι πιθανότητες επίθεσης από το Ιράν

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για επίθεση από το Ιράν.

Την υψηλή πιθανότητα επίθεσης σε βάρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ύστερα από τη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει πόλεμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν απειληθεί η χώρα του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Μίλεϊ, οι ΗΠΑ είχαν σαφείς πληροφορίες ότι το Ιράν σχεδίαζε εκστρατεία βίας σε βάρος των Αμερικανών.

Όπως αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Μίλεϊ τόνισε ότι οι επιθέσεις είναι ακόμη πιθανό να σημειωθούν.

Δήλωσε ότι η απουσία ανάληψης δράσης κατά του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, θα είχε χειρότερες συνέπειες από την επιλογή της επίθεσης.

«Υπάρχει κίνδυνος; Δυστυχώς υπάρχει», συμπλήρωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την εφαρμογή αντίποινων από την ιρανική πλευρά.

Μετά τις αλλεπάλληλες ιρανικές απειλές και τα διαδοχικά σχόλια του Τραμπ στο Twitter, ο πλανητάρχης προχώρησε ενώπιον δημοσιογράφων στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.

«Σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο», τόνισε.