Skip to main content

Διευκρινίσεις για τη δήλωση Τσίπρα περί αεροδρομίου Μίκρας

Πώς εξήγησαν πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού την αναφορά του από τα Σκόπια σε «αεροδρόμιο Μίκρας» που προκάλεσε αντιδράσεις.

Την αναφορά του πρωθυπουργού περί αεροδρομίου Μίκρας και όχι αεροδρομίου «Μακεδονία» κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, που προκάλεσε αντιδράσεις, σχολίασαν πηγές του Πενταγώνου αλλά και κυβερνητικές πηγές (δείτε εδώ).

Πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, διευκρίνιζαν ότι το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βόρειας Μακεδονίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, εκτός του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Για να μην μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ότι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».