Skip to main content

Έτσι θα είναι το resort στον Αγ.Ιωάννη - Ξεκινά η κατασκευή(φωτο)

Ξεκινάει η επένδυση 50 εκατ. ευρώ της Μεντεκίδης Κατασκευαστική - Το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο και το 2021 το τουριστικό χωριό.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η πολυπόθητη άδεια δόμησης ελήφθη τον προηγούμενο μήνα από τη Μεντεκίδης Κατασκευαστική, που πλέον ξεκινά επένδυση για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου σε πρώτη φάση και εν συνεχεία την ανάπτυξη τουριστικού χωριού. Η συνολική επένδυση είναι ύψους 50 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε μία έκταση 253 στρμ.

Όπως τόνισε μιλώντας στη Voria. gr o Γιώργος Μεντεκίδης, διευθύνων σύμβουλος της Μεντεκίδης Κατασκευαστική «το ξενοδοχείο που αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020, θα είναι δυναμικότητας 500 κλινών. Το τουριστικό χωριό, η άδεια δόμησης του οποίου εκτιμούμε πως θα είναι στα χέρια της εταιρείας το 2019, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021». Το ύψος της επένδυσης για το ξενοδοχείο θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με εγχώριους, όσο και με ξένους παίκτες της τουριστικής  αγοράς για τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το υπό κατασκευή ξενοδοχείο που θα υλοποιηθεί σε έκταση  65 στρεμμάτων, θα διαθέτει εμβαδόν περίπου 13.000 τμ, θέσεις στάθμευσης, αλλά και πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τμ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτίριο και «συστάδες» διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου.    

Στο παραθεριστικό χωριό, στόχος, όπως επισημαίνει ο κ. Μεντεκίδης, είναι να κατασκευαστούν περί τις 150 μεγάλες κατοικίες. «Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα υπάρξει για τις κατοικίες» αναφέρει ο κ. Μεντεκίδης.



Τι περιλαμβάνει το έργο

Όπως είχε γράψει η Voria.gr για την αξιοποίηση του ακινήτου που έχει μέτωπο 2 χλμ. στην παραλία, εγκρίθηκε ΕΣΧΑΔΑ, το οποίο και προβλέπει τα παρακάτω:

Η Ζώνη Ι, θα είναι τουρισμού και αναψυχής και στην έκταση των 65 στρμ, θα ανεγερθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η κάλυψη στη συγκεκριμένη ζώνη δεν θα υπερβαίνει το 20% ενώ επιτρέπεται και η δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης εφόσον εξασφαλιστεί η σχετική αδειοδότηση.

Η Ζώνη ΙΙ, του παραθεριστικού χωριού είναι και η μεγαλύτερη 125 στρμ. Σε αυτή η κάλυψη ανά οικόπεδο (σ.σ. τα στρέμματα θα χωριστούν σε οικόπεδα) δεν θα υπερβαίνει το 40%.

Στη Ζώνη ΙΙΙ, έκτασης 51 στρμ, θα επιτρέπονται δραστηριότητες και λειτουργίες ήπιας αναψυχής που θα εξυπηρετούν την πρόσβαση και παραμονή στη θάλασσα καθώς και την αναψυχή του κοινού. Οι όποιες λειτουργίες δεν θα αλλοιώνουν τη φυσική μορφολογία της περιοχής.

Σημειώνεται πως η Mεντεκίδης Κατασκευαστική Α.Ε. είχε υποβάλει δεσμευτική προσφορά αξίας 9,61 εκατ. ευρώ στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της εν λόγω έκτασης. Η έκταση κατακυρώθηκε στην εταιρεία στo τέλος του 2013 και μεταβιβάσθηκε σε αυτή το 2015.