Skip to main content

Πέντε νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Πιστεύαμε ότι ήταν αστυνομικοί, αλλά άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες και να πυροβολούν εναντίον μας καθώς πλησίαζαν, δήλωσε αστυνομικός

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας μαχητής της αλ Σεμπάμπ, σκοτώθηκαν στην έφοδο που εξαπέλυσαν στις 19:00, τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) Ισλαμιστές αντάρτες της σομαλικής οργάνωσης σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, κοντά στην προεδρική κατοικία.

«Μέχρι στιγμής, δύο φύλακες ξενοδοχείου, ένας ισλαμιστής μαχητής, ένας κυβερνητικός υπάλληλος και ένας άμαχος είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στην επίθεση», δήλωσε ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνι στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως μεταδίδει το news.gr.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και αρκετοί άνθρωποι διασώθηκαν από το ξενοδοχείο», είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως φύλακες του ξενοδοχείου σκοτώθηκαν στην επίθεση, χωρίς να δώσει απολογισμό θυμάτων.

«Πιστεύαμε ότι ήταν αστυνομικοί, αλλά άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες και να πυροβολούν εναντίον μας καθώς πλησίαζαν, οπότε ανταλλάξαμε πυρά στην πύλη του ξενοδοχείου», δήλωσε ένας αστυνομικός στο Reuters.

Ο εκπρόσωπος της αλ Σεμπάμπ, ο Αμπντί Αζίζ Αμπού Μουσάμπ, δήλωσε πως η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τόνισε πως οι μαχητές της βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου, που είναι δημοφιλές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές.