Skip to main content

Πέντε προτάσεις του ΤΕΕ για την πρόληψη ζημιών από σεισμούς

Προτείνεται έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων εντός εξαμήνου, έλεγχος όλων των ιδιωτικών κτιρίων μέσα από την εφαρμογή της Ταυτότητας Κτιρίου.

Πέντε προτάσεις για την πρόληψη των ζημιών από σεισμούς στα κτιρία καταθέτει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, με αφορμή το σημερινό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική.

Ο κ. Στασινός προτείνει τον έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων εντός εξαμήνου, τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών κτιρίων μέσα από την εφαρμογή της Ταυτότητας Κτιρίου, την ανακατασκευή κενών, παλιών ή διατηρητέων κτιρίων, την καθιέρωση μηχανισμού μέσω του οποίου θα μπορεί ο δήμος να παραχωρήσει ένα τέτοιο κτίριο σε ιδιώτη που θα κάνει τις απαραίτητες εργασίες, καθώς και την δημιουργία μηχανισμού ανακατασκευής των προσόψεων των κτιρίων, μέσα από τη λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης.

«Μετά από έναν ακόμη σεισμό, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο είχαμε και πάλι ζημιές εμφανείς και οφείλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχουν και ζημιές μη-εμφανείς» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Τέλος, ο κ. Στασινός καλεί την πολιτεία, πριν από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα, να διασφαλίσει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.