Skip to main content

Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ακόμη ένας 17χρονος Αφγανός συνελήφθη επειδή κατέθεσε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στη Σάμο ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Σάμου, ένας Ιρακινός ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 44χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα μία ταυτότητα και ένα διαβατήριο ιταλικών αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Με τις ίδιες κατηγορίες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης δυο Πακιστανοί, ηλικίας 23 ετών. Και οι δυο προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια πακιστανικών αρχών, τα οποία, ήταν πλαστά.

Επίσης συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, μία 34χρονη Ιρακινή και μία 56χρονη Αιγύπτια γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, η 34χρονη επέδειξε ως ταξιδιωτικά έγγραφα, για την ίδια και για την ανήλικη κόρη της, δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Όπως αποδείχθηκε, τα έγγραφα είχε προμηθεύσει στην 34χρονη, η 56χρονη Αιγύπτια.

Στη Σάμο επίσης, συνελήφθη ένας 17χρονος Αφγανός, 17 ετών. Σύμφωνα με την σε βάρος του δικογραφία, κατά τη διάρκεια συναλλαγής σε υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στη Σάμο, κατέθεσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστό.