Skip to main content

Πέντε συνδυασμοί με ένα φαβορί για τον Δήμο Βόλβης

Οι διεκδικητές της δημαρχίας είχαν ξεκαθαρίσει πολύ νωρίς, στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά τους και ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται.

Πέντε είναι τελικά οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Βόλβης στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει σχετικά νωρίς στις δημοτικές εκλογές, οι συνδυασμοί έκλεισαν χωρίς προβλήματα και πλέον ο αγώνας κορυφώνεται.

Ο νυν δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, διεκδικεί την επανεκλογή του και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να το πετύχει, με το συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά».

Απέναντί του θα έχει τον Θεοχάρη Ελευθεριάδη με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Βόλβης», τον Δημήτρη Στοΐτσα με την παράταξη «Δήμος Βόλβης Τόπος να Ζεις», την Βασιλική Πολυζωίδου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Ιωάννη Βαλερή με το συνδυασμό «Τα Πάντα για τη Βόλβη».

Ο κ. Λιάμας προέρχεται από την κεντροδεξιά, όμως ο συνδυασμός του είναι πολυσυλλεκτικός, καθώς έχει ενσωματώσει και στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους συνθέτοντας ένα αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Στοΐτσας προέρχεται από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ, αλλά έχει συνεργασία και με στελέχη της ΝΔ στην περιοχή και θεωρείται ο κύριος αντίπαλος του δημάρχου.

Από τον χώρο της κεντροαριστεράς προέρχεται και ο κ. Ελευθεριάδης, που συνέπραξε με την παράταξη του κ. Βασίλη Ζωγράφου. Είχε εκλεγεί μάλιστα δημοτικός σύμβουλος το 2014 με την παράταξη του κ. Στοΐτσα και έχει τη δική του δυναμική.

Η κ. Πολυζωίδου είναι η υποψήφια του ΚΚΕ, ενώ ο κ. Βαλερής προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.