Skip to main content

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στις 'Αλπεις

Νέα χιονοστιβάδα στις Γαλλικές 'Αλπεις κόστισε την ζωή σε πέντε Γάλλους στρατιώτες κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Πέντε νεκροί στρατιώτες είναι ο απολογισμός της τελευταίας χιονοστιβάδας που έπληξε τις Γαλλικές 'Αλπεις.'Οπως έγινε γνωστό περίπου 50 στρατιώτες που ανήκουν στο 2ο σύνταγμα Εξωτερικών Μηχανικών με έδρα το Saint-Christol έλαβαν μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση ελιγμών στο βουνό «Petit Argentiere» την ώρα που η χιονοστιβάδα «χτύπησε» το θέρετρο Βαλφρεζούς στην περιοχή της  Σαβοΐας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ledauphine» οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν η χιονοστιβάδα τους παρέσυρε ενώ η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανέσυρε ακόμη έξι άντρες ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της πόλης Γκρενόμπλ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απέτισε φόρο τιμής με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λέγοντας :« Η χώρα μας πενθεί για την απώλεια των πέντε στρατιωτών μας στην περιοχή των 'Αλπεων. Οι σκέψεις μου είναι στους τραυματίες, τις οικογένειες και τους συμπολεμιστές τους».