Skip to main content

Πέντε συλλήψεις για απάτη στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών και τριών ημεδαπών προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη περίπτωση για πλαστογραφία και στη δεύτερη για εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών και τριών ημεδαπών προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη περίπτωση για πλαστογραφία και στη δεύτερη για εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 χρόνων, συνελήφθησαν για εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη, πλαστογραφία - συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, και παράβαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Βάσει της έρευνας που διενεργήθηκε, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η δράση της οποίας αφορά στην υποκλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες, στη μεταφορά των κλαπέντων στοιχείων σε πλαστές κάρτες και στη χρήση των καρτών - κλώνων για την αγορά καταναλωτικών ειδών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 πλαστές πιστωτικές κάρτες (κλώνοι), τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες άλλων χωρών, 70 αποδείξεις από αγορές καρτών διαδικτυακών αγορών, 23 ρολόγια χειρός, ζεύγη γυαλιών και διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης Η εκτιμώμενη αξία των αγορών ανέρχεται περίπου στις 16.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους τρείς ημεδαπούς, ηλικίας, 42, 25 και 33 ετων (γυναίκα), συνελήφθησαν για κλοπή και απάτη σε βάρος ηλικιωμένων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε, οι τρεις συλληφθέντες κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ηλικιωμένων προσώπων, αξίωναν χρηματικά ποσά, που υποτίθεται ότι αποτελούσαν μέρος οφειλής των συγγενών προς τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τις οικίες τους, χρηματικά ποσά. 

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εξαπάτησαν 10 ηλικιωμένους και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον έναν χωρίς να τα καταφέρουν, απέσπασαν με τη μορφή «χρέους», το συνολικό ποσό των 16.800 ευρώ και αφαίρεσαν από τα θύματά τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, το ποσό των 12.997 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής ομάδας.