Skip to main content

Πέντε θάνατοι από τη γρίπη στη χώρα

Η δραστηριότητα της γρίπης άρχισε να αυξάνεται στην Ελλάδα από την πρώτη εβδομάδα του 2014, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Η δραστηριότητα της γρίπης άρχισε να αυξάνεται στην Ελλάδα από την πρώτη εβδομάδα του 2014, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
 
Μέχρι σήμερα, 14 σοβαρά εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), από τα οποία πέντε συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά πέντε θάνατοι.
 
Όλα τα περιστατικά αφορούν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη τύπου Α που καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.
 
Στη σημερινή σύσκεψη των αρμόδιων φορέων δημόσιας υγείας, που συγκάλεσε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή και στην οποία συμμετείχαν εκπροσώποι του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΕΠΥ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ, συζητήθηκαν όλες οι δράσεις που θα ακολουθηθούν, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τον έλεγχο και την πρόληψη της γρίπης.