Skip to main content

Pepco: Η πολωνική αλυσίδα ανοίγει 2+1 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Πού βρίσκονται

Η πολωνική αλυσίδα, που διαθέτει ευρεία γκάμα οικονομικών προϊόντων, ανοίγει τα πρώτα της καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Ποιος ο σχεδιασμός της

Με δύο καταστήματα έρχεται να συστηθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης η πολωνική Pepco, εκπτωτική αλυσίδα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ (γυναικεία, ανδρικά και παιδικά), καλλυντικών και ειδών διακόσμησης σπιτιού, που εχθές έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα με το πρώτο της κατάστημα στο Piraeus Retail Park.

Η είσοδος της αλυσίδας στην αγορά της Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται για τα μέσα Νοεμβρίου με δύο καταστήματα, ένα στην Πυλαία και ένα στη Σταυρούπολη, δίπλα στα Media Markt και στις δύο περιπτώσεις, ενώ δρομολογεί μέχρι τα τέλη του έτους το άνοιγμα τρίτου καταστήματος στην πόλη, στο Mega Outlet, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία αναζητά για τα εν λόγω καταστήματα υπαλλήλους και συγκεκριμένα διευθυντή/διευθύντρια, υπεύθυνο/η βάρδιας, πωλητές/πωλήτριες, πληροφορίες για τις οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της αλυσίδας. Το κάθε κατάστημα θα απασχολεί περί τους 8 έως 10 υπαλλήλους.

Τα δύο πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν στη Θεσσαλονίκη στα μέσα του επομένου μήνα θα είναι 550 τμ έκαστο και θα προσφέρουν όλη την προϊοντική γκάμα της πολωνικής αλυσίδας που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Παράλληλα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου επίσης θα λειτουργήσει κατάστημα, η αλυσίδα αναζητά χώρους σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε πόλεις άνω των 20.000 κατοίκων προκειμένου να τοποθετηθεί. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να διαθέτει παρουσία στη χώρα μας με 20 καταστήματα.

Τα καταστήματα στα οποία αναπτύσσεται η πολωνική αλυσίδα είναι ενός επιπέδου ωστόσο στο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και σε χώρους που διαθέτουν περισσότερους ορόφους, προσαρμοζόμενη στην τακτική την οποία ακολουθούν πολλές αλυσίδες του χώρου.

Η δυναμική είσοδος της Pepco αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ανταγωνισθεί κυρίως αλυσίδες που πωλούν προϊόντα ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού σε χαμηλές τιμές, όπως είναι η Jumbo.

Ποια είναι η Pepco

Η Ελλάδα γίνεται η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Τελευταίοι σταθμοί της αλυσίδας, που αριθμεί 2.918 καταστήματα στην Ευρώπη, ήταν το 2021 η Αυστρία και η Ισπανία. Η Pepco, που ιδρύθηκε στην Πολωνία το 2004, απασχολεί περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους. Πολλοί εργαζόμενοι στην Pepco που σήμερα βρίσκονται σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δουλεύοντας σε καταστήματα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Pepco εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας τον Μάιο του 2021 με την επωνυμία PCO.

Με τον ακριβότερο κωδικό στα καταστήματα Pepco να μην ξεπερνά τα 30 ευρώ, η αλυσίδα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες.

Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια.