Skip to main content

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει τη δολοφονία Κύπριου εκδότη

Δολοφονήθηκε χθες έξω από την κατοικία του, σε προάστιο της Λευκωσίας, ο Άντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, στον οποίο ανήκει το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ και η εφη
Δολοφονήθηκε χθες έξω από την κατοικία του, σε προάστιο της Λευκωσίας, ο Άντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, στον οποίο ανήκει το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ και η εφημερίδα Σημερινή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας. Η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας.

Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μμ και έριξε εναντίον του δυο πυροβολισμούς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η περιοχή της δολοφονίας έχει αποκλεισθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν πολλοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Άντης Χατζηκωστής, 43 χρόνων, ήταν γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Κωστή Χατζηκωστή, ο οποίος θεωρείται ότι έχει σημαντική επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.