Skip to main content

Πέρασε άνετα από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναιτωλικό (video)

Με σκόρερ τους Πέλκα, Λημνιό και Ακπόμ, ο «Δικέφαλος» νίκησε άνετα τον «Τίτορμο» και συνεχίζει χέρι χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό.

Τη νίκη με 0-3 επί του Παναιτωλικού κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό (διέλυσε με 0-5 τον Αστέρα στην Τρίπολη).

Σημειώνεται, πως οι «ασπρόμαυροι» που παραμένουν αήττητοι για 49 παιχνίδια, θα τεθούν αντιμέτωποι κατά την επόμενη -15η- αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στη Νέα Σμύρνη.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 7’ όταν μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Γιαννούλης σέντραρε με τον Κνετ να απομακρύνει και ο Πέλκας από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1.

Ο «Δικέφαλος» απείλησε ξανά στο 15’ καθώς ο Πέλκας σούταρε και ο Κνετ έδιωξε πλάγια ενώ στο 31’ χάθηκε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Μαουρίσιο να επιχειρεί σέντρα σουτ, τον Λημνιό να αφήνει τη μπάλα αλλά τον Κνετ να μην αιφνιδιάζεται απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Από μεριάς του, ο Παναιτωλικός είχε μόλις μια καλή στιγμή και συγκεκριμένα στο 38’ όταν ο Μιμίτο εξαπέλυσε δεξί σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Ο νταμπλούχος έχασε δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, αρχικά στο 45’ + 2’ όταν ο Μαουρίσιο άφησε τη μπάλα στον Βιεϊρίνια και αυτός κάνοντας κίνηση προς τα δεξιά σούταρε αλλά ο Κνετ απομάκρυνε σε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα, ως επακόλουθο της εκτέλεσης, ο Πέλκας έπιασε εντυπωσιακό σουτ αλλά ο Κνετ έσωσε ξανά την εστία του.

Στο 60’ του αγώνα, ο Άμπελ Φερέιρα θέλησε να τονώσει την επιθετικότητα των Θεσσαλονικέων και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Καντουρί – Ακπόμ αντί των Πέλκα – Σβιντέρσκι και αυτή η κίνηση απέδωσε καρπούς καθώς στο 66’ ο Άγγλος επιθετικός βγήκε από τα αριστερά κάνοντας παράλληλη σέντρα και ο Λημνιός με προβολή έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία του Κνετ πετυχαίνοντας το 0-2.

Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί παικτών και σταφ για τον ΠΑΟΚ ήρθε και ένα ακόμη γκολ όταν στο 69’ ο Μίσιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά προς τον Ακπόμ που έφυγε στην αντεπίθεση, νίκησε τον Κνετ και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Σημειώνεται πως οι Αγρινιώτες φάνηκαν απειλητικοί μόλις μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 85’ με τον Ντίας να πασάρει στον Μπαΐροβιτς και ο Σουηδός στράικερ σούταρε με το δεξί εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ανήκε στους «ασπρόμαυρους» όταν στο 88’ ο Βιεϊρίνια σούταρε αλλά ο Κνετ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (26’ Λιάβας), Ταχάρ, Σιένστεντ (59’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46’ Μπαΐροβιτς), Μιμίτο, Ντίας.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (78’ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Σβιντέρσκι (62’ Ακπόμ).