Skip to main content

Πέρασε από τα Πηγάδια ο Άρης, 1-0 την Ξάνθη (video)

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, οι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν τους Θρακιώτες επιστρέφοντας στις νίκες μετά από σχεδόν έναν μήνα.

Το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Άρης που επικράτησε με 0-1 της Ξάνθης στην ομώνυμη πόλη για την 7η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι Θρακιώτες παραμένουν στην 3η θέση έχοντας 15 βαθμούς ενώ αντίστοιχα οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 8η θέση έχοντας 8 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον Ατρόμητο (υποδέχεται στις 20:00 τον Παναθηναϊκό).

Στο ντεμπούτο του Μίκαελ Ένινγκ, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κερδίσουν για πρώτη φορά μετά από περίπου έναν μήνα και την ευρεία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι μόλις στο 1’ καθώς ο Ιντέγε βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Αμπάντ με τον διαιτητή Καραντώνη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε δύο λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Γκάμα νικώντας τον τερματοφύλακα της Ξάνθης για να κάνει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους πρώτη καλή στιγμή στο 17’ όταν ο Αμορίμ εξαπέλυσε σουτ οβίδα όμως ο Έμαν εκτινάχθηκε και με το ένα χέρι απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ. Το συγκρότημα του Κίκο Ραμίρεθ απείλησε ξανά στο 30’ καθώς ο Λισγάρας σούταρε δυνατά από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έμαν.

Oι «κιτρινόμαυροι» έχασαν σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 38΄όταν ο Κόρχουτ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ιντέγε πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Αμπάντ.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Ακρίτες καθώς στο 44’ ο Στούρτζεν έκανε ωραία προσπάθεια και σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο Αμορίμ δεν κατάφερε να μπει προς την πορεία της μπάλας προ κενής εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο του ματς, οι παίκτες του Μίκαελ Ένινγκ ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν την τελική τους επικράτηση όμως δεν τα κατάφεραν. Αρχικά στο 73’, ο Ιντέγε έπιασε εντυπωσιακό ψαλίδι αλλά ο Αμπάντ απέκρουσε τη μπάλα όμως η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη καθώς ο Λάρσον ήταν σε θέση οφσάιντ. Τέλος στο 86’, οι Θεσσαλονικείς βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Ματίγια – Ιντέγε και ο τελευταίος βγήκε απέναντι στον Αμπάντ όμως ο Ισπανός πορτιέρε των Θρακιωτών τον νίκησε στο τετ α τετ.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Σταρτζεόν, Κοβάσεβιτς, Φοσέ (64’ Τζουρίσκοβιτς), Τεσέιρα (76’ Ρενέλα), Μαλεζάς (46’ Φασίδης), Τέρκι, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ.

Άρης (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (64’ Μπα), Βέλεθ, Ρος, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Λάρσον), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα (82’ Σόουζα), Ιντέγε.