Skip to main content

Πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η οδική διασύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση που αφορά την κατασκευή του ενός χιλιομέτρου που θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ.

Πράσινο φως άναψε χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο για να προχωρήσει η σύμβαση ανάμεσα στην Εγνατία Οδό ΑΤΕ και την τεχνική εταιρεία Άκτωρ, που αφορά την κατασκευή του ενός χιλιομέτρου που θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία.

Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ώστε τα εργοτάξια θα στηθούν μέσα στο 2021 και –με σχετική πίεση, όπως λένε στην Εγνατία Οδό- το έργο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, πιθανόν εντός του 2023.  

Αν και η απόσταση του ενός χιλιομέτρου που αφορά το έργο είναι σχετικά μικρή, η κατασκευή του είναι αρκετά δύσκολη, διότι απαιτεί να χτιστεί μία γέφυρα. Έτσι το κόστος του έχει προϋπολογιστεί γύρω στα 60 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι εξασφαλισμένα.

Η καθυστέρηση των τελευταίων τουλάχιστον μηνών –διότι στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια- οφείλεται στην αντίδραση ανταγωνιστικής εταιρείας που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά τώρα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλείνει δια παντός τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.