Skip to main content

Πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Πανιώνιο (video)

Με σκόρερ τους Ίνγκασον και Ακπόμ, ο «Δικέφαλος» κέρδισε τον «Ιστορικό» και ακολουθεί κατά πόδας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League.

Την 3η του σερί νίκη κατέκτησε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 0-2 του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 15η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ασπρόμαυροι», που έφτασαν τα 50 παιχνίδια αήττητοι στο πρωτάθλημα, παραμένουν στην κορυφή με 37 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό ενώ αντίθετα ο «Ιστορικός» βρίσκεται στην 13η θέση με 6 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 10' όταν ο Μπίσεσαρ έβγαλε πάσα στον Ελ Καντουρί και ο τελευταίος βρήκε με κάθετη πάσα τον Ακπόμ που σούταρε με τον αριστερό αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ.

Στο 18' ο Μίσιτς πάσαρε στον Ακπόμ που σούταρε από τα δεξιά εντός περιοχής και η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο φεύγοντας κόρνερ ενώ στο 22' ο Μπίσεσβαρ υποδέχθηκε τη μπάλα από πάσα του Μίσιτς και σούταρε με φάλτσο όμως δεν απείλησε τον Μαλέρμπ.

Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 36' καθώς ο Τσιλούλης πάσαρε στον Μασούρα και ο τελευταίος εξαπέλυσε δεξί διαγώνιο σουτ όμως ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα απείλησε ξανά στο 44' όταν ο Αουγκούστο σούταρε με το αριστερό όμως ο Μαλέρμπ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο «Ιστορικός» με τη σειρά του είχε δύο καλές φάσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του με τον Αραμπούλι να κουβαλά τη μπάλα σουτάροντας με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς ενώ ο Γεωργιανός επιθετικός εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Σέρβος πορτιέρε του «Δικεφάλου» εκτινάχθηκε στο παραθυράκι της εστίας του απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 48' καθώς ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μίσιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ακπόμ με νέα κεφαλιά ψαράκι γύρισε τη μπάλα προς τον Ίνγκασον που εκτέλεσε τον Μαλέρμπ πετυχαίνοντας το 0-1.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στοχεύοντας να βρουν νέο γκολ και στο 50' απείλησαν με τον Μπίσεσβαρ να εξαπολύει φαλτσαριστό σουτ με το δεξί αλλά ο Μαλέρμπ απέκρουσε ενώ στο 53' ο Βιεϊρίνια έβγαλε στον Γιαννούλη και ο τελευταίος γύρισε από αριστερά στον Αουγκούστο που έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει νέο γκολ στο 62' όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ξανά κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπίσεσβαρ έκανε γύρισμα από αριστερά εντός περιοχής στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κρέσπο να πιάνει κεφαλιά και τον Ακπόμ με νέα κεφαλιά να σκοράρει εύκολα για το 0-2.

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να μειώσουν και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 70' καθώς ο Αραμπούλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια.

Στο υπόλοιπο του ματς, ο νταμπλούχος κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του έχοντας μια ακόμη αξιοσημείωτη φάση πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 90' + 1΄ όταν ο Αουγκούστο σούταρε αλλά ο Μαλέρμπ απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ. Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Τσιλούλης (82’ Δούμτσιος), Μασούρας, Παπανικολάου (68’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (73’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (81’ Πέλκας), Ακπόμ.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα