Skip to main content

Περαία: Ο δήμος έθαψε τη θαλάσσια χελώνα κοντά στην παραλία! (vid)

Υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού μάζεψαν το κουφάρι του ζώου και το έθαψαν με λίγη άμμο λίγο πιο πάνω από την παραλία - Τι απαντά ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Μπροστά σε ένα απαράδεκτο θέαμα για δεύτερη συνεχή ημέρα βρέθηκε ο Χρήστος Βασιλειάδης, ο Θεσσαλονικιός που πρόκειται να ταξιδέψει στον Αρκτικό Κύκλο, όταν διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε η νεκρή θαλάσσια χελώνα που εντόπισε εχθές σε αποσύνθεση σε παραλία της Περαίας αλλά και το μέρος στο οποίο την έθαψαν.

Δείτε σχετικά: Το ξέσπασμα Βασιλειάδη για νεκρή χελώνα σε παραλία της Περαίας

Με νέο του βίντεο στο Facebook, ο κ. Βασιλειάδης δείχνει το σημείο όπου βρισκόταν εχθές το κουφάρι της θαλάσσιας χελώνας, το οποίο υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού μάζεψαν και έθαψαν... λίγα μέτρα πιο πάνω, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γεγονός που αντίκειται στο πρωτόκολλο υγειονομικής ταφής των θανόντων ζώων.



Όπως εξηγεί στο βίντεο, στην άμμο φαίνονται τα σημάδια από τις ρόδες του οχήματος του δήμου που περισυνέλεξαν τη χελώνα, τα οποία μάλιστα - σημειώνει - πάτησαν επάνω σε ένα νεκρό μεγαλόσωμο πουλί, χωρίς να το μαζέψουν, και πήγαν μέχρι την απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου κάλυψαν τη θαλάσσια χελώνα με άμμο, αποτελώντας έτσι υγειονομική βόμβα για όσους περαστικούς ή παιδιά που παίζουν στην παραλία την αγγίξουν ή επεξεργαστούν το κουφάρι της.

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος τόνισε πως ο δήμος έχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την «αδρανοποίηση θανόντων ζώων», όπως ονομάζεται η διαδικασία, η οποία λόγω Κυριακής δεν εργάζεται. «Η ταφή της στο σημείο είναι προσωρινό μέτρο και αύριο, Δευτέρα, η εταιρεία θα κάνει ό,τι προβλέπεται για την αδρανοποίησή της» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού στην αρμόδια υπηρεσία καθώς, όπως είπε, το σχετικό mail από το Λιμενικό Σώμα, που είναι αρμόδιο να ενημερώσει τους εκάστοτε δήμους για την εύρεση νεκρών θαλάσσιων ζώων, έφτασε στον δήμο το βράδυ της Παρασκευής και έτσι δεν βρισκόταν κανείς στην υπηρεσία να το διαβάσει, μιας και ακολουθούσε και Σαββατοκύριακο.

Πάντως ο κ. Βασιλειάδης υπογραμμίζει πως από το Λιμενικό τον ενημέρωσαν ότι το σχετικό mail εστάλη την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή. «Η παραλία είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής» επισημαίνει ο ίδιος στη Voria.gr και προσθέτει: «Ο κόσμος έρχεται εδώ για βόλτα, για ηλιοθεραπεία, για άθληση και αντικρίζει πλαστικά, σκουπίδια, νεκρά πουλιά». «Δεν είναι παραλία αυτό είναι σκουπιδότοπος και νεκροταφείο ζώων» καταλήγει.