Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ

Πρόκειται για την μονοήμερη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα από τους μαθητές για θέματα καθαριότητας και φύλαξης,

Μύδρους κατά των δικαστικών και αστυνομικών αρχών εκτοξεύουν οι βουλευτές β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη για την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για κατάληψη που πραγματοποίησαν μαθητές του 1ου γυμνασίου Περαίας.

Πρόκειται για την μονοήμερη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα από τους μαθητές και αφορούσε διαμαρτυρία για την καθαριότητα και τη φύλαξη του σχολείου.

Όπως τονίζουν στην κοινή τους δήλωση οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, «οπως αποδεικνύεται και από σχετικό έγγραφο, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διέταξε τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας σε βάρος όσων προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η διαταγή, μάλιστα, απεστάλη πριν καν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου προχωρήσουν στην κατάληψη».

«Το μόνο που μπορεί να πετύχει η νεοσυντηρητική τιμωρία, είναι να πείσει τα παιδιά μας ότι η πολιτεία και το δίκαιο είναι ο εχθρός και όχι ο αρωγός τους. Όμως, οι μαθητές είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, που γνωρίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι υποψήφιοι παραβάτες πάνω στους οποίους κάποιοι φορτώνουν ενοχές και ιδεοληψίες. Γι' αυτό στέλνουμε μήνυμα στήριξης τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς τους, που συμμετείχαν και αυτοί στην κινητοποίηση και περιφρούρησαν την ακεραιότητα των υποδομών του σχολείου μαζί με τα παιδιά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων το κείμενο της κοινής δήλωσης των δύο βουλευτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ