Skip to main content

Περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων ζήτησαν από Σταϊκούρα οι έμποροι του Κορδελιού-Ευόσμου

Στον υπουργό Οικονομικών τέθηκαν διάφορα θέματα με σκοπό αφενός την ενημέρωση, αφετέρου την επίλυσή τους στο εγγύς μέλλον.

Με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού συναντήθηκε χθες στον Εύοσμο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Κώστα Βασιλειάδη, τους αντιπροέδρους Βλάση Νικολαΐδη και Τάσο Τσιλιγγιρίδη και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Σούλα, οι οποίοι έθεσαν στον υπουργό κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Στον κ. Σταϊκούρα τέθηκαν διάφορα θέματα με σκοπό αφενός την ενημέρωση, αφετέρου την επίλυσή τους στο εγγύς μέλλον

Αρχικά τέθηκε επί τάπητος η επιδότηση/ βοήθημα των επιχειρήσεων που λόγω τοπικού lockdown τον Φεβρουάριο του '21 στον Εύοσμο και στο Κορδελιό επλήγησαν οικονομικά και δεν αποζημιώθηκαν με κανέναν τρόπο όπως συνέβη σε άλλες περιοχές. Ο Σύλλογος διεκδίκησε την ίση μεταχείριση της περιοχής και απέσπασε τη δέσμευση του υπουργού για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων.

Ακόμα έγινε συζήτηση σχετικά με το θέμα των πληρωμών με pos στα καταστήματα και των αυξημένων προμηθειών των τραπεζών. Οι έμποροι αιτήθηκαν πιο προσιτές για τις επιχειρήσεις χρεώσεις με σκοπό την αύξηση της βιωσιμότητας και την προώθηση της ανάπτυξης.

Τέλος, τέθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Σούλα το ζήτημα της δέσμευσης των λογαριασμών από την ΑΑΔΕ ατομικών επιχειρήσεων σε περίπτωση χρέους, με αποτέλεσμα η αποδέσμευσή τους να χρειάζεται μία χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς την ενημέρωση του επιχειρηματία για αυτήν, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ρύθμιση/τακτοποίηση των χρεών.

Η συνάντηση έληξε με θετικό πρόσημο και αισιοδοξία των μελών του Δ.Σ πως τα αιτήματά τους θα εισακουστούν και θα υπάρξει θετική εξέλιξη και προσπάθεια υλοποίησής τους.