Skip to main content

Περαιτέρω συνεργασία με την Ryanair εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρου Πέγκα και του διευθυντή marketing της Ryanair.

Την περαιτέρω συνεργασία με την ιρλανδική low-cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων Σπύρου Πέγκα και του τμήματος Τουρισμού του δήμου με τον διευθυντή Marketing της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νίκο Λάρδη.

Σχολιάζοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τη διακοπή της σύνδεσης Θεσσαλονίκη - Αθήνα από την 1η Απριλίου, σημείωσε ότι ήταν γνωστή από καιρό η απόφαση της εταιρείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ryanair επενδύει περισσότερο στις πτήσεις εξωτερικού, φέρνοντας επιπλέον συνδέσεις και βγαίνει από την εσωτερική αγορά.

«Επενδύει περισσότερο στις πτήσεις εξωτερικού. Κρατάει μόνο τα δρομολόγια Χανιά – Θεσσαλονίκη και Μύκονο – Αθήνα. Προσθέτει περίπου 10% επιπλέον πτήσεις στο εξωτερικό από το αεροδρόμιο Μακεδονία την καλοκαιρινή σεζόν. Περνάμε εβδομαδιαία 100 αεροπλάνα της Ryanair από το αεροδρόμιό μας», υπογράμμισε ο κ. Πέγκας.

Παράλληλα, στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους της Turkish Airlines.