Skip to main content

Περί ισότητας και… αποτελεσματικότητας

Δεν του «βγήκαν» του Παπανδρέου οι γυναίκες στην κυβέρνηση ή οι γυναίκες μέλη κυβέρνησής του είναι πιο εύκολοι στόχοι από τους άνδρες συντρόφους του; Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
 Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Δεν του «βγήκαν» του Παπανδρέου οι γυναίκες στην κυβέρνηση ή οι γυναίκες μέλη κυβέρνησής του είναι πιο εύκολοι στόχοι από τους άνδρες συντρόφους του, πχ Πάγκαλο, Γερουλάνο, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο; Όπως και να έχει, ο πρωθυπουργός στον επόμενο ανασχηματισμό θα σκεφθεί πολύ σοβαρά να τις ξαναβάλει στο παιχνίδι της εξουσίας και μάλιστα με τις τυμπανοκρουσίες του παρελθόντος.

Δεν μιλάω μόνο για την πρώην υφυπουργό τουρισμού Άντζελα Γκερέκου ή για τη Θεοδώρα Τζάκρη υφυπουργό – ακόμη- με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Καταγγελίες τη θέλουν να βάζει στο δημόσιο συγγενείς και συγχωριανούς, μέσω στημένου διαγωνισμού). Λέω για την υπουργό ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη που με το «καλημέρα» μπήκε στο στόχαστρο – συντρόφων και αντίπαλων - λόγω των δηλώσεών της για το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, για τη  Μαριλίζα Ξενογιανακοπουλου που «ξοδεύτηκε» στα εμβολια του Αβραμόπουλου, για μια πανδημία που δεν ήρθε ποτέ, αν και θα έπρεπε να ασχολείται εδώ και καιρό με τα χάλια του ΕΣΥ και τους θανάτους 4χρονων παιδιών. Τέλος για την Άννα Διαμαντοπούλου που φήμες διαδικτύου την ήθελαν να παραιτείται ξαφνικά, δημιουργώντας απίστευτο πολίτικο θέμα!

Όσο για την Τίνα Μπιρμπίλη και τις ήξεις αφίξεις των ρυθμίσεών της, για ημιυπαιθριους ή άλλα αυθαίρετα, ουδέν σχόλιο. Αρκεί να θυμίσουμε  ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με μπουλντόζες στις παραλίες για να δείξει ποιος είναι ο υπουργός περιβάλλοντος στην...πραγματικότητα.

Συνέπεια όλων αυτών, ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη αποπομπή Γκερέκου αποφάσισε να την αντικαταστήσει με έναν άνδρα αν και «έπαιζαν» ονόματα γυναικών και διάσημων όπως της Μάγιας Τσοκλη,της Άννας Νταλάρα και της Πέμυς Ζούνη...