Skip to main content

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από την Ελληνική Τράπεζα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χορηγεί το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» που διενεργεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.).
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ χορηγεί το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» που διενεργεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), η Περιβαλλοντική μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται για την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα «Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου» αποτελεί Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Σκοπός του είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους ενήλικες να υιοθετήσουν πράσινες γωνιές της περιοχής τους και να τους ευαισθητοποιήσει για τη φύση μέσα και γύρω από τις πόλεις.

Οι δράσεις του προγράμματος ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2008 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2009. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές, ομιλίες και εκδηλώσεις της Ε.Ε.Π.Φ., καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης και συναντήσεις με αντικείμενο το περιβάλλον σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου η Ε.Ε.Π.Φ. υλοποιεί τα περιβαλλοντικά της προγράμματα.

Στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνει η βράβευση των περιβαλλοντικών ομάδων με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.