Skip to main content

Περιφέρεια: Άρχισαν την προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές

Η προετοιμασία των αρμόδιων υπηρεσιών άρχισε ήδη, ώστε να είναι όλα έτοιμα και να ανταποκριθούν στις ανάγκες για τις εθνικές εκλογές.

Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπαίνουν εκ νέου στη διαδικασία των βουλευτικών οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προετοιμασία για τις νέες εκλογές άρχισε ήδη στην Περιφέρεια, όπως επισήμανε η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρεια, Πόλη Μπαλλά.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η κ. Μπαλλά επισήμανε ότι στην Περιφέρεια περιμένουν μεν την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, ωστόσο η διαδικασία των εισηγήσεων άρχισε, προκειμένου να προλάβουν τα συλλογικά όργανα.

Η Οικονομική Επιτροπή για το τυπικό του πράγματος ενέκρινε τις πιστώσεις για την προμήθεια εκλογικού υλικού (όλα τα υλικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές).

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές το έργο της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί και επισήμως οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο από το Πρωτοδικείο, αν και συνήθως η σχετική ανακοίνωση βγαίνει το δεύτερο Σάββατο μετά τις εκλογές. Η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των πρακτικών με τα ψηφοδέλτια.

Η κ. Μπαλλά χαρακτήρισε «βαριά» για τις υπηρεσίες τη διεξαγωγή τριών ταυτόχρονων εκλογών (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές), ενώ είναι η πρώτη φορά όπως είπε που τόσο σύντομα έρχονται και εθνικές εκλογές.

Οι δυο Κυριακές που προηγήθηκαν κύλησαν ομαλά χωρίς προβλήματα, όπως είπε η κ. Μπαλλά.