Skip to main content

Συντριπτική επικράτηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Χρ. Γιαννούλης και ο συνδυασμός «Κοιτάμε Μπροστά». Τρίτος ο Χρ. Παπαστεργίου, επικεφαλής του «Πράξεις για τη Μακεδονία»

Σαρωτική διαφαίνεται η νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στο πρώτο ικανοποιητικό συγκεντρωτικό δείγμα των αποτελεσμάτων, φαίνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο καταγράφει πρωτιά, όχι μόνο κερδίζει με άνεση την Περιφέρεια, αλλά το ποσοστό του αναμένεται να κυμανθεί τουλάχιστον στο 62%, που είναι το πρώτο πανελλαδικά στις φετινές περιφερειακές εκλογές.

Η διαφαινόμενη συντριπτική νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα οδήγησε πολλούς φίλους του στη Διαγώνιο, στο κέντρο της Παύλου Μελά 10, όπου ο Περιφερειάρχης κατέφτασε περίπου στις 22.30.

«Θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως έλαβε ισχυρή εντολή για να χτίσει μια σύγχρονη Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Αλληλεγγύη» του νυν περιφερειάρχη συγκεντρώνει το 61,81% των ψήφων, με ενσωμάτωση στο 34,81%.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Χρήστος Γιαννούλης και ο συνδυασμός «Κοιτάμε Μπροστά», που συγκέντρωσε το 11,74%.

Ακολουθεί ο Χρήστος Παπαστεργίου και ο συνδυασμός «Πράξεις για τη Μακεδονία» με 7,07%.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος και η Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας με 5,65% και την πέμπτη ο Νικόλαος Χρυσομάλλης, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Κ. Μακεδονία» με 3.86%.

Ακολουθούν ο Φίλιππος Γκανούλης  (3,21%), ο Γαβριήλ Αβραμίδης (2,11%), η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (1,95%) και ο Αθανάσιος Αγαπητός (0,64%).