Skip to main content

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο απολογισμός του φετινού φεστιβάλ Επταπυργίου

Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που διατέθηκαν για τις εννέα συνολικά παραστάσεις του φεστιβάλ Επταπυργίου - Τις παρακολούθησαν 8.000 θεατές

Πέντε πρωτογενείς παραγωγές -όπερα, συναυλίες, αλλά και ποίηση- παρακολούθησαν 8.000 θεατές στο διάστημα από τις 5 έως τις 28 Ιουλίου, στο φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα της UNESCO.

Τα εισιτήρια που διατέθηκαν για τις συνολικά εννέα παραστάσεις του φεστιβάλ εξαντλήθηκαν όλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο φορέας πολιτισμού της Περιφέρειας.

Συνολικά στις παραγωγές συμμετείχαν 300 καλλιτέχνες και τεχνικοί -το 95% από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- ενώ δύο από τις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν σε απευθείας μετάδοση σε χώρους πολιτισμού στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες (Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία, Χαλκιδική).

Από τις εκδηλώσεις ξεχώρισε η κεντρική παραγωγή Φεστιβάλ, η Όπερα «Tosca» του Puccini, σε σκηνοθεσία και την σκηνογραφία του Αθανάσιου Κολαλά, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ. Στην όπερα συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ραντεβού του Φεστιβάλ Επταπυργίου ανανεώνεται με το κοινό για το καλοκαίρι του 2022, ενώ το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει οι φετινές παραγωγές να αξιοποιηθούν και τον χειμώνα.

Η παράσταση «Γκαλά Όπερας» με την Ορχήστρα της Όπερας δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29/7/21, ακυρώθηκε όγω ταξιδιωτικών περιορισμών στη μετακίνηση καλλιτεχνικών ομάδων που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ