Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Περιφέρειας (φωτο)

Περισσότεροι από 150 συμπολίτες προσήλθαν σήμερα στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ - Συγκεντρώθηκαν 109 μονάδες αίματος

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στην τέταρτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που τιμάται σήμερα.

Η συγκεκριμένη δράση αιμοδοσίας αποτέλεσε την κορωνίδα των τριών προηγούμενων επιτυχημένων εθελοντικών δράσεων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε αίμα λόγω της περιόδου του καλοκαιριού. Στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία προσήλθαν περισσότεροι από 150 συμπολίτες και συγκεντρώθηκαν 109 μονάδες αίματος.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «γι’ ακόμη μια φορά οι συμπολίτες μας έσπευσαν στο κάλεσμά μας για να προσφέρουν αίμα. Η συγκινητική ανταπόκρισή τους αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να υπηρετήσουμε τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού και να προσφέρουμε ζωή σε συνανθρώπους μας. Η τέταρτη εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώσαμε στη ΔΕΘ είναι αφιερωμένη σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, στηρίζουν το σύστημα υγείας και τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είναι η έμπρακτη απόδοση τιμής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη».

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στη νότια πύλη της ΔΕΘ- Helexpo και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.