Skip to main content

Εγκλωβίστηκαν στο χιόνι ΙΧ στη Νεάπολη στην έξοδο για Περιφερειακή

Οχήματα, χωρίς αλυσίδες, μπλοκαρίστηκαν στην κεντρική λεωφόρο Παπανδρέου, που οδηγεί στην περιφερειακή οδό, ενώ δεν μπορούσε να περάσει αλατιέρα.

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Οχήματα, τα οποία ήταν χωρίς αλυσίδες, είχαν μπλοκαριστεί το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική λεωφόρο Παπανδρέου, που οδηγεί προς την περιφερειακή οδό.

Εξαιτίας των οχημάτων δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση αλατιέρας του δήμου, με αποτέλεσμα να πρόβλημα να διογκώνεται.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Μικροέργων,Ηλεκτροφωτισμού – Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές, «αφού δεν γίνεται να περάσει αλατιέρα, πηγαίνει στο σημείο ένα μικρό όχημα προκειμένου να περάσει ανάμεσα από τα οχήματα και να ρίξει αλάτι».

«Την ώρα της έντονης χιονόπτωσης βγήκαν όλοι στο δρόμο, πάμε με ένα μικρό όχημα να καθαρίσουμε λίγο το σημείο. Μόλις ανοίξει λίγο ο δρόμος, θα πάει και η μεγάλη αλατιέρα», τόνισε.

Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού κατάφερε να περάσει υδροφόρα με αλατόνερο η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκατζέ από τα ξημερώματα βρίσκονται έξω στους δρόμους του δήμου, μια αλατιέρα στα Πεύκα και άλλες δύο στις άλλες ενότητες, ένα μικρό 4Χ4, όπως και δύο μεγάλα βυτιοφόρα που ρίχνουν αλατόνερο.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτές της λεωφορειογραμμές, 26,28, 25 προκειμένου να γίνεται κανονικά η μετακίνηση των πολιτών με τα λεωφορεία.   

φωτογραφία αρχείου